Zie ook de website:

Bridgedrive

In samenwerking met de Nederlandse Bridgebond organiseert Rotaryclub Soest-Baarn al vele jaren een grote Bridgedrive. De opbrengst van deze bridgedrive, die doorgaans wordt georganiseerd in februari of maart, komt ten goede aan één of meerdere goede lokale doelen.

Bridgedrive 2016

De 14e Bridgedrive die Rotaryclub Soest-Baarn organiseert, zal op zaterdag 12 maart 2016 gehouden worden, wederom in samenwerking met de Nederlandse Bridge Bond.

Het Goede Doel dat dit jaar als hoofddoel aan deze Bridgedrive is gekoppeld en waar de opbrengst naartoe zal gaan is de Stichting ZOALSJAN. www.zoalsjan.nl

Vanuit de Rotaryclub is er bijzonder veel betrokkenheid bij deze Stichting en naast het Pop Up Rolling Diner zal ook de opbrengst van dit event naar deze belangrijke Stichting gaan.

Via www.bridgedrivesoest.nl blijft u op de hoogte van de organisatie van deze 14e Bridgedrive in Royal Hilton Soestduinen.

Bridgedrive 2015

Voor de dertiende keer organiseerde Rotaryclub Soest-Baarn op 7 maart 2015, in samenwerking met de Nederlandse Bridge Bond, de bridgedrive Het Hartenvrouw-toernooi voor het goede doel.

Er waren 85 bridgeparen (170 bridgers) verdeeld over twee zalen van het Hilton Royal Parc Soestduinen. De opbrengst van editie 2015 was 5.000 euro, bestemd voor Stichting Jarige Job.

De cheque werd overhandigd door oud-voorzitter Fred Heidinga aan Annemieke Franken van Stichting Jarige Job. Deze stichting maakt het mogelijk dat kinderen, die normaal  hun verjaardag niet kunnen vieren omdat daar niet voldoende geld voor is, worden verblijd op hun verjaardag met een verjaardag doos. Kinderen uit gezinnen die een beroep doen op de voedselbank in Soest en Baarn, zullen komend jaar een verjaardag doos krijgen.

De winnaars van de avond waren Ptjor Elkhuizen en Jan Willem Elkhuizen. Zij gingen dit jaar met de wisselbokaal naar huis.

De jaarlijkse Rotary-bridgedrive in Soest is uitgegroeid tot één van de grootste en gezelligste bridge-evenementen van Nederland. Er komen jaarlijks vele tientallen enthousiaste bridgeparen op af, sommigen al vanaf het begin in 2003.  Er melden zich paren vanuit de gehele regio: Amersfoort, Leusden, Muiden, Bussum, Hilversum, Soest, Baarn, Bilthoven en Zeist. "Wij verwelkomen zelfs paren uit Sneek" zegt Magdaleen Timmermans, één van de organisatoren van de bridgedrive. Natuurlijk was er de mogelijkheid om aansluitend te overnachten , de locatie van het bridgedrive evenement voor degenen die van ver komen.

"Het is ook een ontzettend gezellig toernooi, waar op alle niveaus gespeeld kan worden en waar mooie prijzen te winnen zijn". Voor de 2e keer werd de bridgedrive Het Hartenvrouwtoernooi “Schenken door te denken” gehouden in Hilton Royal Parc Soestduinen. “Een ideale locatie van alle comfort voorzien en met voldoende parkeergelegenheid”.

Er werd gebridged in verschillende categorieën onder leiding van een deskundige wedstrijdleiding afkomstig van de Nederlandse Bridge Bond, Ciska Zuur en Jan Peter Pals. Er waren volop prijzen te winnen, zowel bij het bridgen als bij de traditionele loterij die tijdens de avond plaatsvond. Zo was de hoofdprijs van de avond een hotelovernachting voor 2 personen bij Hilton Royal Parc Soestduinen inclusief Hilton ontbijtbuffet en gebruik van het Health Center.

www.bridgedrivesoest.nl

Bridgedrive 2014

Op zaterdag 8 maart 2014 werd de Bridgedrive dit keer in het Hilton Royal Parc Soestduinen gehouden.

Een grote opkomst van wel 138 paren. Een mooie opbrengst van
€ 5000,-- werd gerealiseerd ten behoeve van de Stichting Vrienden Meander Medisch Centrum in Baarn. Rotary Soest-Baarn neemt deel aan het project ‘Rooming In’ op de afdeling Longgeneeskunde. Door middel van de Bridgedrive “Het Hartenvrouw-toernooi: schenken door te denken” hebben we de aanschaf van 4 bedbanken mogelijk gemaakt.

Goede doelen in de voorafgaande jaren waren o.a. Prinses Maxima Stichting (hippisch therapeutisch centrum voor mensen met een beperking), Stichting Welzijnszorg Ouderen Soest, Hospice de Luwte, Stichting op Ons Zelf (jonge zelfstandig wonende gehandicapten), Stichting De Regenboogboom..