Rotaryclub Soest-Baarn ondersteunt vooral ook lokale projecten.

Indien u met een lokaal project in aanmerking wilt komen voor ondersteuning van de Rotaryclub Soest-Baarn, neemt u dan contact met ons op.

Lokale Projecten

Team Voedselbank Soest

Wij ondersteunen vooral lokale projecten, door middel van persoonlijke inzet van de clubleden in teamverband en/of individueel of door een geldelijke steun.

De steun aan de Voedselbank Soest is een mooi voorbeeld van een combinatie van de mogelijkheden die we als club kunnen bieden.

Nog zo'n mooi voorbeeld is de King Arthur Groep uit Soest waarbij clubleden de handen uit de mouwen steken tijdens NL Doet om bijvoorbeeld de tuin op orde te krijgen. Van het voorjaar bloeiden de tulpen uitbundig in de tuin van het ontmoetings- en activiteitencentrum voor mensen met dementie aan de Molenstraat, geschonken door de club.

Elke maand wordt de opbrengst van de wekelijkse loterij tijdens de clubavond bestemd voor een project uit Soest/Baarn. Rotaryclub Soest-Baarn heeft in de periode 2014 / 2015 een bijdrage kunnen leveren aan diverse lokale projecten en goede doelen. In totaal 6.625,00 euro:

Lokale doelen:

• •     Bram Bartels voetbal toernooi
  • •     verwendag vrijwilligers hospice de luwte
  • •     Stichting de Duikelaars
  • •     Kerstconcert ouderen  King Arthur groep
  • •     Soestermaatjes
  • •     Soester knollen
  • •     Stichting Hope for Lyme
  • •     Stichting Meo
  • •     Feestweek Molenschot
  • •     Museum Oud Soest
  • •     Bosnië reis Baarns Lyceum

Internationale doelen

• •     Amref Flying docters

Verder is er voor grotere projecten nog apart geld ingezameld via o.a. de Bridgedrive 2015:

• 5.000 euro voor de Stichting Jarige Job (stichting die kinderen van de voedselbank in de maand dat zij jarig zijn een cadeau doos aanbieden)
  • 1.000 euro Herman van Veen Arts Center  voor de organisatie van een kinderfeestdag op landgoed de Paltz voor kinderen van het asielzoekerscentrum Soesterberg
  • 4.850 euro Huur ruimte voedselbank Soest en energiekosten

Het event Knock On Wood dat 12 september 2015 heeft plaats gevonden is opnieuw een groot succes geworden. Kijk voor de laatste informatie op www.knockonwood.nu.

Bij de toekenning van gelden aan goede doelen worden ter indicatie de volgende criteria gehanteerd:

• Projecten zijn t.b.v. het werkgebied van de Rotary Soest-Baarn of worden geïnitieerd vanuit dit gebied
  • Projecten dienen de "onderliggenden in de samenleving" of het "algemeen belang" zoals culturele doeleinden te dienen
  • Geen 100 procent financiering van een project, m.a.w. ook anderen dienen een bijdrage te leveren tot succes
  • De bijdrage mag niet een vervanging zijn waar andere organisaties (zoals overheid) een verantwoordelijkheid hebben
  • Toewijzing van projecten op basis van beschikbare middelen
  • Gezonde balans in de bestedingsdoeleinden naar thema en locatie.

Deze criteria zijn uitsluitend ter indicatie, het uiteindelijke besluit ligt bij de de Rotary Soest--Baarn waarbij ook andere argumenten een rol kunnen spelen. Indien U een project onder de aandacht zou willen brengen dan kunt u dit op volgende wijze doen. Bij dit verzoek dient minimaal inzicht te worden gegeven in de volgende aspecten:

• Totale kosten van het project en de financierings bronnen
  • Welke groepen / individuen profiteren van de uitvoering van dit verzoek
  • Inzicht in operationele kosten zoals onderhoud en wie deze draagt.